Bosphorus Cup 2015 (Uluslararası Yelken Yarışları)

Ev sahipliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor A.Ş. ve Türkiye Yelken Federasyonu’nun üstlendiği “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015” başladı.

6 ülkeden 67 teknenin katılacağı organizasyon 4 gün sürecek olup Zekeriyaköy KÖY projesi,  TAV Havalimanları, Nespresso ve The Grand Tarabya tarafından da destekleniyor. Etkinliğin ana medya partnerliğini NTV Spor üstlenirken diğer medya sponsorları arasında ise GQ ile MotorBoat&Yachting bulunuyor.

Yarışlar Caddebostan açıklarında ön elemelerle başlayacak olup 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda devam edecektir. Boğaz’ın, tarihi değere sahip mimari yapıların ve erguvanların oluşturduğu eşsiz fon ile hem İstanbullular hem de canlı yayınlarla tüm yelken meraklıları “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015” ruhunu yaşayacak.

İlk gün gerçekleşecek antrenman yarışının ardından, Caddebostan parkurunda iki yarış koşuldu. Yarışların üçüncü gününde tekneler, trafiğe kapatılan Boğaz’da İstanbullulara görsel bir şölen yaşatacak. Cumartesi günü saat 12:00’den itibaren Beşiktaş-Tarabya arasındaki Boğaziçi parkurunda yarışacak yelkenliler, Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy, Aşiyan ve Tarabya Koyu’ndan izlenebilecek.

Yarışlar, BC Live iPhone uygulaması ve www.bosphoruscup.org internet sitesinin yanı sıra, ibb.gov.tr, sporas.com.tr, Turkcell Platinum uygulamasından ve turkcell.com.tr’den takip edilebilecek.

Efsane yelkenci İstanbul’da!!!

Yarışa katılan birbirinden özel tekne arasında en dikkat çekicilerinden biri Fransa’dan gelen VOR 70 /SFS II teknesi. SFS II, ilk Atlantik geçişini 15 yaşında gerçekleştiren ünlü yelkenci LionelPean liderliğinde. Pean, 42 yılda tam 350 bin deniz mili yol katetmiş olan, Whitbread Dünya Turu yarışı (Volvo Ocean Race) birinciliği, L’EspritD’équipe teknesi ile Figaro sınıfı şampiyonluğu, 12 Metre dünya şampiyonluğu, Sovereign ile Transatlantik geçiş rekor denemesi ve yarış birinciliği bulunan, yedisi tek başına olmak üzere 20’den fazla kez Atlantik’i geçen önemli bir sporcu. LionelPean, 2006 yılında Fransa-Türkiye arasında gerçekleşen  Figaro yarışına da katılmıştı. Pean aynı zamanda 2013 Bosphorus Cup yarışlarında da yarıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değerli katkılarıyla 14. kez gerçekleşecek olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2015’i kazanan takım, Özel Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası’nı evine götürme hakkına sahip olacak. Kupa Can Yalman tarafından tasarlandı ve Kapalıçarşı’da özel olarak yaptırıldı.

Program:

1. Gün (Antrenman Yarışı)

28 Mayıs Perşembe/ 17:00 Antrenman Yarışı - Caddebostan Parkuru

2. Gün (2 Yarış)

29 Mayıs Cuma/12:00 Caddebostan Parkuru

3. Gün (1 Yarış)

30 Mayıs Cumartesi /12:00 Boğaziçi Parkuru (Beşiktaş – Tarabya)

4. Gün (2 Yarış)

31 Mayıs Pazar/12:00 Caddebostan – Kalamış Parkuru

example1- Hed2677example1- Hed2685example1- Hed3069example1- Hed3308example1- Hed3852example1- Hed4368example1- Hed4636aexample1- Hed5195example1-1example1-2example1-3