İstanbul'un En Spor Fuarı Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, iki kıtayı birleştiren tek organizasyon Vodafone 38. İstanbul Maratonu öncesi 10-12 Kasım tarihleri arasında, araya kurulacak tünel sistemiyle birlikte ilk kez iki alanda, Sinan Erdem Spor Salonu ve Ataköy Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda "Maraton ve Spor Fuarı" gerçekleştirilecek.

Sporcular Koşu Kitleri'ni Maraton ve Spor Fuarı'nda Alabilecekler

Maraton (42 km) , 15 km ve 10 km kategorilerinde 30 Eylül'e kadar kayıtlarını yaptıran sporcular göğüs numarası, çip ve tshirtten oluşan sporcu kitlerini Maraton ve Spor Fuar'ında teslim alabilecekler.

Geç Kayıt ve Bağış İmkanı Maraton ve Spor Fuarı'nda

Kayıt dönemini kaçıran sporcular ise aralarında Spor A.Ş. ile yıl boyu daimi Sivil Toplum Kuruluşu (STK) sözleşmesi imzalayan Kızılay, Yeşilay, Kadın ve Demokrasi Derneği, Toplum Gönüllüleri Vakfı, Tohum Otizm Vakfı, Türk Kanser Derneği, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile birlikte yaklaşık 20 Sivil Toplum Kuruluşu'ndan herhangi birine en az 40 TL bağış yaparak ve kayıt ücretini ödeyerek Maraton ve Spor Fuarı'ndaki geç kayıt imkanından faydalanabilecekler.  Geç kayıt için 5 bin kontenjan ayrıldı.

Basın Toplantısı da Maraton ve Spor Fuarı'nda

Vodafone 38. İstanbul Maratonu  öncesi düzenlenecek son basın toplantısı da Maraton ve Spor Fuarı'nda gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk'un katılacağı basın toplantısında maraton önce son bilgiler paylaşılacak.

Ayakkabı ve Kıyafet Bağışı Yapılabilecek

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ''Ardında Bıraktığın Tek İz Ayak İzin Olmasın'' mesajıyla İstanbul Maratonu ve Spor Fuarı'nda başlayıp maratonun start noktasında son bulacak bir bağış kampanyası düzenleniyor.

"Ardında Bıraktığın  Tek İz Ayak İzin Olmasın" Bağış Kampanyası iki kategoride gerçekleştiriliyor;

1-Spor Ayakkabı Bağışı

10-12 Kasım tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu ve Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilecek olan İstanbul Maratonu ve Spor Fuarı'nda kurulacak "Toplama Noktası"na artık kullanmadığınız ancak giyilebilir durumda olan spor ayakkabınızı bırakmak suretiyle bağışçı olmuş oluyorsunuz.

2-Kıyafet Bağışı

Bu kategoriye dahil olmak için kullanmadığınız veya kullanmaktan vazgeçebileceğiniz spor kıyafetlerinizi 13 Kasım 2016 sabahı Maraton'un Startında kurulacak olan "Toplama Noktası" na bırakmanız yeterli oluyor.

Bağış kampanyasında toplanan ürünler "İBB Kadın Koordinasyon Merkezi" yetkililerince teslim alınarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

example1-Screenshot 2016 11 07 11 53 57 1 600 X 595